INCAA Computers

De rol van INCAA is om een flexibele energiezuinige high performance dataprocessing unit te ontwikkelen.

Als oplossing is gekozen om een SOM (System On Module) dragerbord (MSOM) te ontwikkelen. De MSOM module bestaat o.a. uit een FPGA (Field Programmable Gate Array) gedeelte en een dual core processor gedeelte. De FPGA kan specifieke taken hardwarematig en parallel uitvoeren waarbij deze ondersteund kunnen worden door de software die op de processor draait. Zowel de hardware- als de softwarefunctionaliteit is in hoge mate projectspecifiek te bepalen.

De module beschikt over twee Ethernet interfaces, een Com- en een USB poort, een GPRS modem en een GPS ontvanger. Eén van de Ethernet interfaces is geschikt om als EtherCAT master te dienen. Als operating systeem is Linux geïnstalleerd. De module heeft een RVS behuizing, de afmetingen zijn slechts 12 x 12 x 6 cm.

Veel aandacht is besteed aan de schaalbaarheid: de modules kunnen aan elkaar worden gekoppeld of kunnen worden uitgebreid met I/O modules (Bijvoorbeeld de EAI10, een 10 kanaals sensor interface, deze is nog in ontwikkeling).

Een toepassingsgebied is o.a. “intelligent asset monitoring”, waarbij niet alleen maar ruwe data wordt verstuurd of limieten worden bewaakt maar waar intelligent naar de data wordt gekeken en waarbij events automatisch worden herkend en verwerkt.

Kijk voor meer informatie over INCAA hier: INCAA Computers

Leaflet EAI10

Leaflet MSOM